lørdag den 27. september 2014

et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon wreath


julie makes - et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon garland

Kanel er nok mit yndlings krydderi. Jeg elsker hvordan kanel kan give en sød og krydret smag, og få mig til helt at glemme sukker. Fx. på grød eller i almindelige hverdagsboller.
Sukker er dog ikke udeladt i denne opskrift.

Cinnamon is perhaps my all time favourite spice, I could eat it on almost everything.


julie makes - et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon garland

Kanelsnurrekrans // Cinnamon Wreath

Herunder har jeg skrevet opskriften som jeg lavede den.

Jeg vil anbefale kun at lave opskriften hvis man har en røremaskine, for der skal rigtig meget æltning til. 40 minutter cirka, men føler du dig stærk så gør det gerne også uden en røremaskine.

Til dejen brugte jeg;
5 deciliter kold sødmælk
50 gram gær
2 små æg
1 kilo hvedemel
150 gram rørsukker
15 gram salt
5 gram kanel
150 gram smør, gerne taget ud af køleskabet lidt i forvejen

Til fyld;
125 gram smør, blødt så det er til at smøre ud
125 gram rørsukker
2 spiseskeer kanel

Gær smuldres ud i mælken og røres til den er opløst.
Æg, mel, sukker, salt og kanel hældes i og der æltes i omtrent 20 minutter. Dejen skal være helt glat.
Smørret skæres i tern og kommes i dejen og der æltes i omtrent 20 minutter igen. Det er vigtigt at man overholdet æltetiden nogenlunde, da det giver en rigtig flot, glat og spændstig dej.

Dejen sættes nu til hævning i 1½ time, overdækket og gerne lidt lunt.

Dejen rulles ud med kagerulle til en cirka bredde på 40 x 50 centimeter. Smørret smøres ud på dejen og sukker og kanel blandes og strøs ud over dejen.
1/3 del af dejen foldes ind over midten, og den sidste 1/3 del foldes ind over det stykker der før blev foldet, således ligger der 3 stykker dej ovenpå hinanden. Rul så igen dejen ud, denne gang til cirka 30 x 50-60 centimeter og skær dejen i 16 strimler.

For at lave en snurre skal man først snurre strimlen et par gange, herefter tages de to ender med den ene hånd og den anden hånd tager omkring midten, der snurres lidt igen og enderne tages nu igennem hullet med to fingre. Snurren lægges på en bageplade med bagepapir med enderne ned mod pladen. Snurrerne ligges tæt i en cirkel.

Til min krans gik der omkring 12 snurrer til, de sidste 4 bagte jeg på en plade for sig selv.

Men før de skal bages skal de hæve igen 1-2 timer. De bliver ret store, og faktisk tænker jeg at man sagtens kunne lave en halv portion dej, lave nogle mindre snurre og få en fin krans alligevel.

Kransens bages midt i ovnen på 200 grader i omkring 15 minutter. De enkelte snurrer skal have lidt kortere tid. Hvis man banker på toppen af kransen skal det lyde hult.


julie makes - et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon garland

Recipe adapted from here.

I'm writing it the way I made it.

For the dough:
5 deciliter whole milk
50 grams of fresh yeast
2 small eggs
1 kilo of wheat flour
150 grams of cane sugar
15 grams of salt
5 grams of cinnamon
150 grams of butter, room temperature

For the filling:
125 grams of butter
125 grams og cane sugar
2 tablespoons of cinnamon

First, dissolve the yeast in the milk. 
Add flour, eggs, sugar, salt and cinnamon to the milk. Knead the dough on a mixer for 20 minutes.
The butter is diced and added to the dough. Knead for another 20 minutes.

Set the dough aside to rise for 1½ hour.

When risen, roll the dough out to the size of 40 x 50 centimer and the butter is to be smeared all over the dough. The sugar and cinnamon is mixed and is sprinkled all over too.

Now take 1/3 part of the dough in fold in over the middle, then the last 1/3 of dough is folded on top of the two other layers. Roll the dough again, to the size of approximately 30 x 50-60 centimeter, and cut out 16 strips.

To make the swirrel bun, swirrel the strip a couple of times, and that the to ends with one hand and with the other hand hold the middle of the dough, swirrel it once more, and with two fingers take the ends trough the hole in the middle of the dough. The swirrel bun is placed on a baking sheet with baking paper on, with the 2 ends facing down.

Keep makring the swirrels and place the buns in a circle. For my wreath, I used 12 buns, and the last 4 was baked on a sheet seperately.

Set the buns aside again, and let them rise for 1-2 hours.

Bake the wreath in the middle of the oven for about 15 minutes - when you knock on the top of a bun, it should sound hollow. The lonely bons should be baked fo a little less time. 


xo. julie

tirsdag den 2. september 2014

chocolate covered almonds

julie makes - chocolate covered almonds

Min kollega havde for noget tid siden de lækreste mandler overtrukket med chokolade og vendt i kakao og lakridspulver med på arbejde. De var to-die-for. Ualmindeligt lækre. 

Og som før nævnt her i forummet, så har jeg jo en svaghed for chokolade. Det ved mine kolleger også. Så denne lille chokolade-"snack" var kærkomment. 

Jeg blev uden tvivl nødt til at prøve at lave dem selv, jeg mener, det kan man jo sige sig selv, ikke?
Du bliver nok nødt til det samme. 

julie makes - chocolate covered almonds

Så for at lave de her lækre chokolade mandler skal du bruge en pose mandler, omkring 80-100 g chokolade (det kommer an på hvor mange mandler du når at spise, inden de bliver overtrukket, for de er også gode "bare" når de er ristede) og cirka 2 teskeer kakao pulver eller lakridspulver, eller én af hver.

Okay, here it goes.

Mandlerne ligges i en skål med koldt vand i 20 minutter. 
Vandet hældes fra, og de tørres let i et viskestykke.
Mandlerne hældes ud på en bageplade med bagepapir, og ristes ved 200 grader i omkring 10-15 minutter.
Mandlerne køles af.
Chokoladen smeltes.
Mandlerne vendes i chokoladen og lægges på bagepapir til tørring, en og en.
Når de er næsten er helt størknede, vendes de i kakao- eller lakrids pulver. 

Og de nydes. 

Mmmm, får helt lyst til at lave en portion mere. Mmmums.

Hvis du ikke kan spise dem alle selv (haha, som om) eller du bare er en sød deler, så er chokolademandlerne gode som en lille værtindegave pakket i cellofan med et fint bånd.

julie makes - chocolate covered almonds

My dear colleague made these chocolate covered almonds and brought them to work some time ago. They were A-M-A-Z-I-N-G. You perhaps already by now, know that I have a serious weakness for chocolate.
So I made some myself. And they were also breath taking-ly good. Yum!

For those chocolate covered almonds, you will have to have about 200 grams of almonds, 80-100 grams of chocolate, 2 teaspoons of cocoa or 2 of licorice powder - or 1 of each.

To start, put the almonds in a bowl topped with cold water, and let them soak for about 20 minutes. 
Dry them a bit, and put them on a baking tray with a piece of baking paper on, and roast the almonds for about 10-15 minutes at 200 degrees.
Let the almonds cool.
Melt the chocolate.
Mix the almonds in the chocolate, put them on a new sheet of baking paper, to dry, one by one. 
When dried, mix them in the cocoa- or licorice powder.

Enjoy. They are mouthwatering-yummy-in-my-tummy-like. Just so you are prepared. A friend would be happy if you put some of the almonds in a pretty cellophane bag with ribbon on it. But I do understand if you want to eat them all by yourself.

xo. julie

mandag den 1. september 2014

september - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy

I dag er første dag af efteråret, hvis man sådan regner efter kalenderåret. Jeg syntes nu efteråret startede op så småt allerede inde i august. Lidt for tidligt efter min mening. Vi er jo kun lige kommet hjem fra sommerferie. 
Men sammen med efteråret kom snigende, kom også tanker om at man skal gøre det der gør en glad, vi har kun en tur i rutchebanen - det såkaldte liv, med mindre man tror på reinkarnation og den slags. Det gør jeg ikke. Så det er jo bare at få det bedste ud af det, også selvom ting ikke lige flasker sig som ønsket. Og det har det ligesom med, ikke altid at gøre.

August var både god og dårlig, og derfor skal september være bedre. 

Så her har jeg samlet nogle billeder fra ting der gjorde mig glad i august. Det er jo bare med at samle dem sammen, og ikke glemme, når nu tiden går så hurtigt. Lige om lidt er det jo jul.

I september vil jeg fortsætte med at gøre gode ting for mig selv, ting som gør mig glad. Jeg vil gerne ende september af med at kunne sige det var en HAPPY MONTH. 

Today is the first day of fall, if you take it calendar-wise, at least that's how we say in Denmark.
But actually fall came early this year. In august the temperatures fell fast. Too fast. I mean, we just came home from our summer vacation. 
So it made me think, we have to get the best out of life. We have to enjoy every little moment in every season, even though things don't always happen as you would like. And time flies. It's christmas before we know it.

For me august wasn't the best month, so my intentions is to make september even better. September is going to be my HAPPY MONTH. And therefore I have collected some pictures of thing that made me happy this last month, because collecting happy moments is a positive way of thinking. At least for me. It makes me realize it wasn't so bad at all. And it really wasn't.

1. Pancakes on a windy day
2. A hot bath in the bathtub, in the dark with candles all over
3. New green plants made it home after a trip to the garden center
4. A good weekend spent with my littlebrother, we went to see the Medina concert in tivoli amongst many other things
5. A bike ride after work, through Dyrehaven down to Bellevue Beach for a swim
6. Swimming with Otto at Bellevue Beach an evening, with my boyfriend taking pictures of us
7. Breakfast in bed
8. Evening walks and runs. Have to do more of them in september!

xo. julie


julie makes - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy

julie makes - do what makes you happy