lørdag den 27. september 2014

et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon wreath


julie makes - et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon garland

Kanel er nok mit yndlings krydderi. Jeg elsker hvordan kanel kan give en sød og krydret smag, og få mig til helt at glemme sukker. Fx. på grød eller i almindelige hverdagsboller.
Sukker er dog ikke udeladt i denne opskrift.

Cinnamon is perhaps my all time favourite spice, I could eat it on almost everything.


julie makes - et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon garland

Kanelsnurrekrans // Cinnamon Wreath

Herunder har jeg skrevet opskriften som jeg lavede den.

Jeg vil anbefale kun at lave opskriften hvis man har en røremaskine, for der skal rigtig meget æltning til. 40 minutter cirka, men føler du dig stærk så gør det gerne også uden en røremaskine.

Til dejen brugte jeg;
5 deciliter kold sødmælk
50 gram gær
2 små æg
1 kilo hvedemel
150 gram rørsukker
15 gram salt
5 gram kanel
150 gram smør, gerne taget ud af køleskabet lidt i forvejen

Til fyld;
125 gram smør, blødt så det er til at smøre ud
125 gram rørsukker
2 spiseskeer kanel

Gær smuldres ud i mælken og røres til den er opløst.
Æg, mel, sukker, salt og kanel hældes i og der æltes i omtrent 20 minutter. Dejen skal være helt glat.
Smørret skæres i tern og kommes i dejen og der æltes i omtrent 20 minutter igen. Det er vigtigt at man overholdet æltetiden nogenlunde, da det giver en rigtig flot, glat og spændstig dej.

Dejen sættes nu til hævning i 1½ time, overdækket og gerne lidt lunt.

Dejen rulles ud med kagerulle til en cirka bredde på 40 x 50 centimeter. Smørret smøres ud på dejen og sukker og kanel blandes og strøs ud over dejen.
1/3 del af dejen foldes ind over midten, og den sidste 1/3 del foldes ind over det stykker der før blev foldet, således ligger der 3 stykker dej ovenpå hinanden. Rul så igen dejen ud, denne gang til cirka 30 x 50-60 centimeter og skær dejen i 16 strimler.

For at lave en snurre skal man først snurre strimlen et par gange, herefter tages de to ender med den ene hånd og den anden hånd tager omkring midten, der snurres lidt igen og enderne tages nu igennem hullet med to fingre. Snurren lægges på en bageplade med bagepapir med enderne ned mod pladen. Snurrerne ligges tæt i en cirkel.

Til min krans gik der omkring 12 snurrer til, de sidste 4 bagte jeg på en plade for sig selv.

Men før de skal bages skal de hæve igen 1-2 timer. De bliver ret store, og faktisk tænker jeg at man sagtens kunne lave en halv portion dej, lave nogle mindre snurre og få en fin krans alligevel.

Kransens bages midt i ovnen på 200 grader i omkring 15 minutter. De enkelte snurrer skal have lidt kortere tid. Hvis man banker på toppen af kransen skal det lyde hult.


julie makes - et år med dej // a year of dough #1 kanelsnurrekrans - cinnamon garland

Recipe adapted from here.

I'm writing it the way I made it.

For the dough:
5 deciliter whole milk
50 grams of fresh yeast
2 small eggs
1 kilo of wheat flour
150 grams of cane sugar
15 grams of salt
5 grams of cinnamon
150 grams of butter, room temperature

For the filling:
125 grams of butter
125 grams og cane sugar
2 tablespoons of cinnamon

First, dissolve the yeast in the milk. 
Add flour, eggs, sugar, salt and cinnamon to the milk. Knead the dough on a mixer for 20 minutes.
The butter is diced and added to the dough. Knead for another 20 minutes.

Set the dough aside to rise for 1½ hour.

When risen, roll the dough out to the size of 40 x 50 centimer and the butter is to be smeared all over the dough. The sugar and cinnamon is mixed and is sprinkled all over too.

Now take 1/3 part of the dough in fold in over the middle, then the last 1/3 of dough is folded on top of the two other layers. Roll the dough again, to the size of approximately 30 x 50-60 centimeter, and cut out 16 strips.

To make the swirrel bun, swirrel the strip a couple of times, and that the to ends with one hand and with the other hand hold the middle of the dough, swirrel it once more, and with two fingers take the ends trough the hole in the middle of the dough. The swirrel bun is placed on a baking sheet with baking paper on, with the 2 ends facing down.

Keep makring the swirrels and place the buns in a circle. For my wreath, I used 12 buns, and the last 4 was baked on a sheet seperately.

Set the buns aside again, and let them rise for 1-2 hours.

Bake the wreath in the middle of the oven for about 15 minutes - when you knock on the top of a bun, it should sound hollow. The lonely bons should be baked fo a little less time. 


xo. julie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar