fredag den 24. januar 2014

DIY Krympeplast nøgleringe // DIY shrink plastic keyrings

Det er ikke en ny idé jeg kommer med her. No Rocket-science. Men i stedet viser jeg her, hvad jeg bruger krympeplast til. Vi har rigtig mange forskellige nøgler liggende, til vaskerum og kælderrum (3 stykker!! - ja, jeg er en samler) osv osv. Nu skulle der orden i sagerne, og hver nøgle fik eget mærkat.


Først skal du, eller du og dit barn kan hjælpes ad, tegne/skrive på krympeplast. Jeg har valgt at skrive, men det kunne også være en sjov idé blot at tegne en bluse eller en vasketøjskurv til vaskerumsnøglen.
Husk at det krymper, så store tegninger og stor skrift et et must. Jeg køber som regel mit krympeplastik hos Panduro Hobby, find det her. Det fås både i hvid, sort og transperant.
Ydermere skal du bruge tegne-/skriveredskaber, som enten skal være permanent markers eller farveblyanter.
Jeg har bedst erfaring med permanent markers, da jeg syntes farveblyanter godt kan drysse lidt, så hvis man bruger dem, skal man huske at puste på tegningen bagefter, for at fjerne drys inden de klippes og bages. Jeg har flere gange prøvet at drysset fra farveblyanterne skabte "fedtfingre" på tegningen når den skulle klippes ud - eller når de var bagt og man kører fingeren over plastikken, og det er rigtig svært at komme af med de fedtfingre igen.
Når man derimod bruger permanent markers skal man være meget opmærksom på at man lader arbejdet tørre før man klipper, for krympeplastikken tager ikke lige så godt imod farve som f.eks. papir, og derfor vil det være længere tid om at tørre, og det er så surt at få kørt fingeren over så farven tværer ud, på det arbejde man har brugt tid på at lave. Permanent markers betyder at det er en vandfast tusch/pen.


Når du har tegnet, ladet det tørre og klippet ud, så skal du lave et hul i dit arbejde så du kan få en nøglering i. Det er for sent at lave et hul efter arbejdet har været i ovnen. Man kan både bruge en hulmaskine eller man kan bruge sådan en som er vist på billedet herover, som man også bruger til eksempelvis at lave hul i læder med. Men husk at hullet også krymper, så hvis du bruger det viste værktøj, som på billedet herover, så vælg enten det største eller næststørste hul.


Til mine nøgleringe har jeg brugt vokset bomuldssnor, en træperle, en nøglering, og en lille klips som låser snoren fast. Den skal man bruge en form for fladtang til, for at kunne "mase" klipsen fast om snoren med. Og selvfølgelig skal du også bruge dit vedhæng du har lavet i krympeplast.
På billedet overfor kan du se de forskellige ting jeg har brugt.
Først skal du sætte dit vedhæng på snoren, og binde en knude. Herefter sætter du din valgte perle på, og stikker den ene ende af snoren igennem nøgleringen. Efterfølgende tager du den lille klips og lægger begge snorene i den, med enderne gående hver sin vej, og med tangen maser/strammer du klipsen om snorene, således sidder de nu fast og enderne af snoren kan klippes af.


2 kommentarer:

 1. Hej Julie,
  Tillykke med din nye blog. Glæder mig til at følge med. Nu har jeg helt lyst til at gå ud og købe krympeplast, så jeg også kan få en fin nøglering :-)
  God weekend,
  Anne-Mette

  SvarSlet
 2. Du har ret, krympeplast er ingen nyhed, men at bruge det som du gør har jeg alligevel ikke tænkt over før - god ide!

  SvarSlet